06-11318238 info@driekdewit.nl

Waarom Mindfulness in uw organisatie?

Wist u dat een Mindfulness Training de betrokkenheid van uw medewerkers bij het werk met 15% verhoogt en de veerkracht van uw medewerkers met 13%?

En dat daarnaast de productiviteit van werknemers toeneemt, zij beter het overzicht kunnen bewaren bijvoorbeeld als er iets aan de hand is; zij betere beslissingen nemen en werkrelaties en persoonlijk welzijn verbeteren?

Bovendien neemt het aantal burn-outs en stressgerelateerd verzuim met 50% af, ervaren werknemers minder werkdruk en minder ‘high-stress periodes’ en reageren zij minder vanuit emotie.

(Bron: ‘What are the benefits of mindfulness? A practice review of psychotherapy related research, Davis et al, American Psychological Association.)

Tweede generatie Mindfulness Training, speciaal ontwikkeld voor werknemers

De eerste Mindfulness Training is ontwikkeld in de jaren 70 van de vorige eeuw door Jon Kabat-Zinn voor mensen met chronische pijn (MBSR). In de jaren 80 paste Mark Williams deze training aan voor mensen met terugkerende depressieve klachten en ontstond de MBCT.

Sindsdien is er een groot aantal wetenschappelijk onderzoeken verricht naar Mindfulness Training waaruit keer op keer de positieve effecten blijken. Ook ging men Mindfulness Training steeds vaker toepassen op mensen zonder chronische pijn of depressieve klachten en ontdekte men ook in organisaties en bedrijven de voordelen.

Toch werd pas in 2011 voor het eerst een Mindfulness Training ontwikkeld, specifiek gericht op werknemers een de uitdagingen waar zij op het werk voor staan: Workplace Mindfulness Training.

Kort en krachtig

De Workplace Mindfulness Training is een korte, krachtige training waarin werknemers in minder dan de helft van de tijd (ten opzichte van de klassieke MBSR/MBCT trainingen) leren om mindfulness toe te passen op het werk en de uitdagingen waar zij op het werk voor staan.

Maxximize Mindfulness

Op het vlak van Mindfulness werk ik samen met zeven gecertificeerde Mindfulness Trainers binnen het bedrijf Maxximize Mindfulness, gespecialiseerd in Mindfulness voor bedrijven en organisaties.

Voor meer informatie kijk op: maxximize.nl

Of neem even contact met mij op via tel. nr. 06-11318238. Ik vertel u er graag meer over of kom bij u langs zodat we samen kunnen overleggen of Mindfulness voor uw organisatie een goede keuze is.

Adres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond

KvK 51535106