06-11318238 info@driekdewit.nl

Waarom Mindfulness in uw organisatie?

Wist u dat een Mindfulness Training de betrokkenheid van uw medewerkers bij het werk met 15% verhoogt en de veerkracht van uw medewerkers met 13%?

En dat daarnaast de productiviteit van werknemers toeneemt, zij beter het overzicht kunnen bewaren bijvoorbeeld als er iets aan de hand is; zij betere beslissingen nemen en werkrelaties en persoonlijk welzijn verbeteren?

Bovendien neemt het aantal burn-outs en stressgerelateerd verzuim met 50% af, ervaren werknemers minder werkdruk en minder ‘high-stress periodes’ en reageren zij minder vanuit emotie.

(Bron: ‘What are the benefits of mindfulness? A practice review of psychotherapy related research, Davis et al, American Psychological Association.)

Korte, krachtige Mindfulness Trainingen voor medewerkers

De Workplace Mindfulness Training (WorkplaceMT) is een efficiënte zesweekse training specifiek ontwikkeld voor werknemers.

Het WorkplaceMT programma vermindert de tijd die nodig is om mindfulness te ontwikkelen ten opzichte van de klassieke Mindfulness Trainingen met 50%.

Inhoud Workplace Mindfulness Training

De WorkplaceMT is in eerste instantie ontwikkeld op het Oxford Mindfulness Centrum en vervolgens in een periode van 4 jaar uitgetest bij een groot aantal organisaties en bedrijven. Dit heeft geleid tot een gestandaardiseerde training die zich richt op de uitdagingen waar medewerkers in moderne organisaties en bedrijven mee geconfronteerd worden.

WorkplaceMT helpt werknemers om mindfulness vaardigheden aan te leren in een periode van zes weken. De deelnemers aan de training wonen wekelijks een bijeenkomst bij van één uur die gegeven wordt op de locatie van de organisatie/het bedrijf zelf. Elke week leren ze nieuwe technieken om prestaties, leiderschapskwaliteiten, welbevinden en veerkracht te versterken. Deze vaardigheden oefenen ze elke dag en passen ze direct toe op het werk.

In tegenstelling tot de klassieke Mindfulness Trainingen (MBSR en MBCT) die ontwikkeld zijn voor het gebruik in een klinische of therapeutische setting, is de WorkplaceMT specifiek ontworpen voor de werksituatie en komt deze training tegemoet aan de behoeften van medewerkers en managers die mindfulness willen ontwikkelen. De training wordt gegeven in een standaard vergaderruimte en er zijn geen specifieke opstellingen of hulpmiddelen nodig.

Elke bijeenkomst kent de volgende opzet:

 • relevante neurowetenschappelijke kennis, aanschouwelijk en toegankelijk gepresenteerd
 • toelichting op het hoe en waarom van een mindfulness oefening
 • uitvoeren van de oefening
 • bespreken van de ervaringen met de oefening
 • ‘huiswerk’ voor de komende week

Als ondersteuning voor de training maken we gebruik van het boek: ‘Mindfulness: een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld’ van Williams & Penman en de ingesproken geleide oefeningen die bij dit boek horen.

In de zes bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

 1. beter kunnen focussen
 2. (stress)signalen van het lichaam eerder en beter kunnen herkennen
 3. je anders verhouden tot (negatieve) gedachten zodat deze minder impact hebben
 4. een effectieve benadering van lastige situaties op het werk
 5. inzicht in energiegevende en energieslurpende activiteiten en hoe die in balans te brengen
 6. hoe je Mindfulness een structurele plek in je werk kunnen geven

Waarin verschilt de Workplace Mindfulness Training van de klassieke Mindfulness Trainingen?

  WorkplaceMT Klassieke mindfulness trainingen
Specifiek ontwikkeld voor Werknemers van alle opleidingsniveaus

Mensen met chronische pijn (MBSR)

Mensen met terugkerende depressieve klachten (MBCT)

Duur programma 6 x 1 uur per week 8 x 2,5 uur per week
Benodigde tijd voor oefenen 10 minuten formele beoefening per dag en daarnaast wordt aangeraden om 20 minuten informele mindfulness momenten gedurende de dag toe te passen 40 minuten formele beoefening per dag gedurende de trainingsperiode en daarnaast informele mindfulness momenten gedurende de dag
Inhoud bijeenkomsten

1. Toelichting relevante praktisch toepasbare hersenwetenschap

2. Uitleg oefening

3. De oefening doen

4. Bespreken ervaringen met de oefening op een concreet niveau

1. Oefening doen

2. Bespreken ervaringen met de oefening op een vrij diepgaand en persoonlijk niveau

3. Uitleg oefening

Praktisch Standaard vergaderruimte, geen specifieke opstelling nodig, deelnemers zitten op stoelen Vaak een specifieke opstelling met gebruik van yogamatten en meditatiekussens

 

 

Gratis kennismakingsworkshop

Om uw medewerkers kennis te laten maken met mindfulness bied ik een gratis en vrijblijvende workshop van minimaal een half uur en maximaal een uur. Op basis van hun ervaringen in de workshop kunnen medewerkers bepalen of een mindfulness training iets voor ze is.

Meer weten? Neem gerust contact op: tel. 06-11318238

 

 

 

Samenwerking met Maxximize Mindfulness

Ik werk samen met zeven gecertificeerde Mindfulness Trainers binnen het bedrijf Maxximize Mindfulness, gespecialiseerd in Mindfulness voor bedrijven en organisaties.

Voor meer informatie kijk op: maxximize.nl

Of neem even contact met mij op via tel. nr. 06-11318238. Ik vertel u er graag meer over of kom bij u langs zodat we samen kunnen overleggen of Mindfulness voor uw organisatie een goede keuze is.

Adres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK 51535106

Privacyverklaring

7 lokaties in Limburg en Zuidoost-Brabant

 • Roermond
 • Maastricht
 • Venlo
 • Brunssum
 • Eindhoven
 • Helmond
 • Valkenswaard