06-11318238 info@driekdewit.nl
Driek de Wit

Over mij: Driek de Wit

Zowel coaching als mindfulness hebben belangrijke veranderingen in mijn leven teweeg gebracht. Dat ik anderen zelf kan helpen als coach en mindfulness trainer geeft mij dan ook veel voldoening. Bovendien vind ik het hartstikke leuk om te doen. Komt dat even goed uit 🙂

 

Na mijn studie beleids- en organisatiewetenschappen en een postdoctoraal milieukunde rolde ik van de ene in de andere functie bij verschillende overheidsorganisaties. Ik had het best naar mijn zin maar tegelijk had ik het gevoel dat ik op een meer persoonlijk niveau met mensen zou willen werken. Mensen namen me ook steeds vaker in vertrouwen met hun persoonlijke problemen.

Ondertussen, liep ik op het werk steeds harder aan tegen een gebrek aan energie, en een torenhoge stress. Ik realiseerde me dat ik daar iets mee moest en ging een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen.

Ik ontdekte hoe het kwam dat ik last van stress had en ik ontdekte nog veel meer, namelijk wat mijn kwaliteiten zijn en op welke manier ik die in wil zetten.

Van het een kwam het ander. Ik ging een coachopleiding volgen en dat voelde vanaf de eerste vijf minuten als thuiskomen. Nu kon ik mensen die met hun problemen bij me kwamen ook echt helpen.

Dit beviel zo goed dat ik na twintig jaar mijn vaste baan vaarwel zei en voor mezelf begon als coach.

Coaching heeft mij geholpen om helderheid te krijgen over wat voor mij van wezenlijk belang is en om voor mij belangrijke Ă©n spannende stappen te zetten.

Mijn visie op coaching 

Coaching helpt je om te ontdekken wie je bent, niet alleen je goeie kanten maar ook je mindere kanten. Als je alle aspecten van jezelf accepteert (in plaats van ermee te blijven worstelen) kun je krachtige keuzes maken om te gaan doen wat je echt wilt en wat je voldoening, plezier en energie geeft.

Mijn visie op mindfulness

Mindfulness helpt om op een goede manier om te gaan met de lastige situaties waar iedereen in zijn werk en zijn leven mee te maken krijgt. Daarnaast kan Mindfulness ondersteunend zijn bij het realiseren van belangrijke veranderingen in je leven. Het helpt je namelijk op een goede manier om te gaan met de spannende kanten van zo’n verandering.

Werkwijze

Zowel als coach als als trainer hanteer ik methoden die een wetenschappelijke basis kennen en waarvan het effect is aangetoond. Ik gebruik nooit een standaardaanpak maar kijk altijd naar wat de client of de groep nodig hebt. Daarbij kan ik putten uit alles wat ik geleerd heb in een scala aan opleidingen en uit de hiermee opgedane ervaring in een veeljarige praktijk.

Meer over mijn opleiding en ervaring kun je hierna lezen. Wil je liever weten hoe mijn klanten het ervaren, lees dan hun testimonials. En wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Bel gerust even om telefonisch kennis te maken of een afspraak in te plannen, tel. 06-11318238.

Werkervaring

 • Vanaf 1 januari 2011: zelfstandig coach en trainer
 • Diverse functies bij verschillende (intergemeentelijke) overheidsorganisaties (1993-2013)

Opleiding

 • Bijscholing Workplace Mindfulness Training bij SeeTrue Maastricht/The Mindfulness Exchange (2017)
 • Basis- en vervolgopleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij SeeTrue Maastricht/Gijs Jansen (2016)
 • Vervolgopleiding tot Mindfulness Trainer bij SeeTrue Maastricht/David Dewulf (2016)
 • Vervolgopleiding tot Mindfulness Trainer bij SeeTrue Maastricht/Trish Bartley (2016)
 • Basisopleiding tot Mindfulness Trainer bij SeeTrue Maastricht (2015)
 • Opgeleid en gecertificeerd door het Coaches Training Institute (Certified Professional Co-Active Coach) (2010-2012)
 • 21 modules Gezondheidspsychologie bij de Open Universiteit (2000-2010)
 • Arbocoordinator binnen de overheid en zakelijke dienstverlening bij Arboplan (2002)
 • Post-academische opleiding Milieukunde (Universiteiten van Amsterdam, Leiden en Wageningen) (1992-1993)
 • Beleids- en organisatiewetenschappen / specialisatie Arbeid & Organisatie (Universiteit Tilburg) (1986-1992)

Kwaliteitsgarantie en certificering

Als Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en EIA Geaccrediteerd Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Dat betekent dat ik een intensief opleidings- en certificeringstraject afgerond heb. Bovendien houdt het in dat ik mezelf continu blijf ontwikkelen.

Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO.

Samenwerkingspartners 

Op het gebied van coaching werk ik samen met een aantal geaccrediteerde coaches, allen werkzaam in Limburg. Voor meer informatie zie zinstance.com

Daarnaast werk ik samen met een aantal gecertificeerde Mindfulness trainers onder de vlag van Maxximize Mindfulness.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Adres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond

KvK 51535106