06-11318238 info@driekdewit.nl
Driek de Wit

Over Driek de Wit

Ik heb veel baat gehad bij zowel coaching als mindfulness. Dat ik anderen kan helpen als coach en mindfulness trainer geeft mij dan ook veel voldoening. Bovendien vind ik het hartstikke leuk om te doen. Komt dat even goed uit 🙂

 

Na mijn studie beleids- en organisatiewetenschappen en een postdoctoraal milieukunde rolde ik van de ene in de andere functie. Ik had het best naar mijn zin maar tegelijk had ik het gevoel dat ik op een meer persoonlijk niveau met mensen zou willen werken. Mensen namen me ook steeds vaker in vertrouwen met hun persoonlijke problemen.

Ondertussen, liep ik op het werk steeds harder aan tegen een gebrek aan energie, en een torenhoge stress. Ik realiseerde me dat ik daar iets mee moest en ging een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Ik ontdekte hoe het kwam dat ik last van stress had en ik ontdekte nog veel meer, namelijk wat mijn kwaliteiten zijn en op welke manier ik die in wil zetten. Van het een kwam het ander.

Ik ging een coachopleiding volgen en dat voelde vanaf de eerste vijf minuten als thuiskomen. Nu kon ik mensen die met hun problemen bij me kwamen ook echt helpen.

“Dit beviel zo goed dat ik na twintig jaar mijn vaste baan vaarwel zei. Ik begon voor mezelf als coach.” 

Coaching heeft mij geholpen om helderheid te krijgen over wat voor mij echt van belang is en om belangrijke én spannende stappen te zetten.

Toch kreeg ik nadat ik een aantal jaar met veel plezier werkte als zelfstandig coach opnieuw …. stress!
Jawel hoor. Daar was het gepieker weer. Dit keer was de boosdoener niet mijn werk maar een lastige situatie in mijn familie. Mijn loopbaan had ik zelf in de hand maar dit was iets waar ik geen invloed op had. Wat nu? Via google kwam ik al snel uit bij Mindfulness. Een training was snel gevonden. Ik leerde hoe je kunt omgaan met moeilijke situaties en gebeurtenissen waar je zelf geen invloed op hebt. Ik werd zo enthousiast dat ik me ook meteen inschreef voor een opleiding tot Mindfulness trainer.

Coaching en mindfulness vullen elkaar prachtig aan
Coaching helpt je om inzicht te krijgen in wie je bent en om krachtige keuzes te maken die bij jou passen. Mindfulness helpt om op een goede manier om te gaan met de lastige situaties waar iedereen weleens mee te maken krijgt in zijn werk en zijn leven. Daarnaast kan Mindfulness ondersteunend zijn bij het realiseren van belangrijke veranderingen in je leven. Het helpt je namelijk op een goede manier om te gaan met de spannende kanten van zo’n verandering.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Behalve de nodige opleidingen op het gebied van coaching en mindfulness volgde ik een opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hierin komen coaching en mindfulness terug, maar daarnaast een heel slimme methode om met lastige en beperkende gedachten en een negatief zelfbeeld om te gaan. Als je deze methode gaat gebruiken, kom je een stuk lichter in het leven te staan. En wie wil dat nou niet?!

Nog een beetje meer over mij
In 1968 werd ik geboren in Breda. Mijn ouders kwamen van ‘boven de rivieren’ dus een echte Brabantse ben ik niet. Sinds 1999 woon ik met mijn man en onze kater in Roermond.
In mijn vrije tijd werk ik als vrijwillig trainer voor ‘Samen dementievriendelijk’. Ik fitness twee keer in de week en doe aan Tai Chi Qi Gong. Verder hou ik van lezen, fietsen, wandelen en tuinieren.

Zweverig typetje?
Mocht je denken dat ik een zweverig type ben omdat ik iets met mindfulness heb, moet ik je teleurstellen 😉 Ik sta met twee benen op de grond, ben pragmatisch en ‘geloof’ in wetenschap. Mindfulness is overigens ook helemaal niet zweverig, maar dat terzijde.

Werkwijze

Zowel als coach als als mindfulness trainer hanteer ik methoden die een wetenschappelijke basis kennen en waarvan het effect is aangetoond. Mijn aanpak is altijd maatwerk, nooit een ‘quick fix’, maar gericht op een duurzame transformatie.

Meer over mijn opleiding en ervaring kun je vinden op mijn LinkedIn profiel.

Wil je liever weten hoe mijn klanten het ervaren, lees dan hun testimonials. En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Bel gerust even om telefonisch kennis te maken of een afspraak in te plannen, tel. 06-11318238.

Kwaliteitsgarantie en certificering

Als Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en EIA Geaccrediteerd Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Daarnaast ben ik als Mindfulness trainer gecertificeerd door de Vereniging Voor Mindfulness (VVM).

Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO.

ZZP maar niet alleen

Op het gebied van coaching werk ik samen met een aantal geaccrediteerde coaches, allen werkzaam in Limburg. Voor meer informatie zie zinstance.com

Daarnaast werk ik samen met een aantal gecertificeerde Mindfulness trainers onder de vlag van Maxximize Mindfulness.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Afspreken kan op 7 lokaties (of telefonisch/online):

Eindhoven | Helmond | Valkenswaard | Roermond | Venlo | Maastricht | Brunssum

Kantoor/postadres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK 51535106

Privacyverklaring

Waarom zou je mij inschakelen?

  • Tevreden klanten (lees hun ervaringen)
  • Gratis en vrijblijvend uitproberen
  • Geen wachtlijst
  • Ruime openingstijden
  • Geen zweverigheid maar een wetenschappelijk bewezen aanpak
  • Geaccrediteerd coach en trainer
  • Gericht op duurzame verandering