06-11318238 info@driekdewit.nl

Coaching voor hoger opgeleiden

met vragen rondom loopbaan, persoonlijke effectiviteit, stress of burn out

9 lokaties in Brabant-Zuidoost en Limburg

Driek de Wit

Wie is Driek de Wit?

Toen ik in 5 VWO zat, wilde ik psychologie gaan studeren. Maar zoals dat gaat als je jong bent (en als je volwassen bent ook nog vaak ;-)) liet ik me afleiden door allerlei adviezen van anderen en ging ik  … beleids- en organisatiewetenschappen studeren. Een lekkere brede studie waar ik zo’n beetje alle kanten mee op zou kunnen. Na mijn studie deed ik nog een postdoctoraal milieukunde en daarna ging ik aan de slag bij de overheid.

 

Ik rolde van de ene in de andere functie.

Ik had het best naar mijn zin maar tegelijk had ik het gevoel dat ik toch liever op een meer persoonlijk niveau met mensen wilde werken. Collega’s namen me steeds vaker in vertrouwen met hun persoonlijke problemen. Ik besloot om alsnog psychologie te gaan studeren bij de Open Universiteit.

En toen … torenhoge stress

Ondertussen liep ik op mijn werk steeds harder aan tegen een gebrek aan energie en torenhoge stress. Ik realiseerde me dat ik daar iets mee moest en ging een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Ik ontdekte hoe het kwam dat ik last van stress had en ik ontdekte nog veel meer, namelijk wat mijn kwaliteiten zijn en op welke manier ik die in wil zetten. Psychologie bleek nog helemaal niet zo’n gek idee maar ik kwam uit bij iets wat daar weliswaar aan raakt maar toch net iets anders is: coaching.

In 2010 besloot ik een coachopleiding te gaan volgen

En dat voelde vanaf de eerste vijf minuten als thuiskomen. Nu kon ik mensen die met hun problemen bij me kwamen ook echt helpen en niet alleen met hun problemen. Nee, veel meer. Ik kon ze begeleiden bij hun persoonlijke groei.

Dit beviel zo goed dat ik na twintig jaar mijn vaste baan vaarwel zei.  

Ik begon voor mezelf als coach. Coaching heeft mij geholpen om helderheid te krijgen over wat voor mij echt van belang is en om belangrijke én spannende stappen te zetten.

Toch kreeg ik na een aantal jaar opnieuw …. stress!

Jawel hoor. Daar was het gepieker weer. Dit keer was de boosdoener niet mijn werk maar een lastige situatie in mijn familie. Mijn loopbaan had ik zelf in de hand maar dit was iets waar ik geen invloed op had. Wat nu? Via google kwam ik uit bij Mindfulness. Een training was snel gevonden. Ik leerde hoe je kunt omgaan met moeilijke situaties en gebeurtenissen waar je zelf geen invloed op hebt. Ik werd zo enthousiast dat ik me ook meteen inschreef voor een opleiding tot Mindfulness trainer.

Coaching en mindfulness vullen elkaar goed aan

Coaching helpt je om inzicht te krijgen in wie je bent en om krachtige keuzes te maken die bij jou passen. Mindfulness helpt om op een goede manier om te gaan met de lastige situaties waar iedereen weleens mee te maken krijgt in zijn werk en zijn leven. Mindfulness is ondersteunend bij het realiseren van belangrijke veranderingen in je leven en kan ervoor zorgen dat een verandering een duurzaam karakter krijgt en je niet al snel weer terugvalt in je oude patronen.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Behalve de nodige opleidingen op het gebied van coaching en mindfulness volgde ik een opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hierin komen coaching en mindfulness terug en daarnaast een heel slimme methode om met lastige en beperkende gedachten en een negatief zelfbeeld om te gaan. Als je deze methode gaat gebruiken, kom je een stuk lichter in het leven te staan. En wie wil dat nou niet?!

Nog een beetje meer over mij

In 1968 werd ik geboren in Breda. Ik studeerde onder andere aan de Universiteit van Tilburg. Na enkele jaren in Son (bij Eindhoven) gewoond te hebben, verhuisden mijn man en ik in 1999 naar Roermond. Sinds 2014 worden we vergezeld door een kater. In mijn vrije tijd werk ik als vrijwillig trainer en coach voor Samen dementievriendelijk en Vluchtelingenwerk. Ik fitness twee keer in de week en doe aan Tai Chi Qi Gong en Stijldansen. Ik leer opnieuw Spaans nadat ik bijna alles vergat wat ik 30 jaar geleden van deze mooie taal leerde. Verder hou ik van lezen, creatief schrijven, fietsen, wandelen, tuinieren en reizen (zowel stad als natuur).

Werkwijze

Ik hanteer methoden die een wetenschappelijke basis kennen en waarvan het effect is aangetoond. Daarnaast maak ik gebruik van mijn intuitie en mijn levenservaring. Mijn aanpak is altijd maatwerk, nooit een ‘quick fix’, maar gericht op een duurzame transformatie.

Visie en missie

Als ik terugkijk op mijn eigen leven dan denk ik dat het volgende belangrijk is:

 • dat je jezelf accepteert en erkent met al je positieve én negatieve kanten;
 • dat je weet wat je echt belangrijk vindt in het leven en dat je daar je liefde, aandacht, tijd en energie aan geeft;
 • dat je je gevoel volgt, ook als dat onhandig of gecompliceerd is of als anderen je proberen tegen te houden (dit klinkt misschien als een cliché maar de keuzes waar ik zelf spijt van heb zijn keuzes geweest waarbij ik tegen mijn gevoel in ging).

Mijn missie is het om slimme mensen die heel veel in hun mars hebben tot volle bloei en ontwikkeling te laten komen op die gebieden die voor hen zélf van wezenlijk belang zijn.

Poeh, dat was een heel verhaal over mezelf…

Wil je liever weten hoe mijn klanten het ervaren, lees dan hun testimonials.

Meer weten over mijn opleiding en ervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Bel gerust even om telefonisch kennis te maken of een afspraak in te plannen, tel. 06-11318238.

Kwaliteitsgarantie en certificering

Als Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en EIA Geaccrediteerd Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Daarnaast ben ik als Mindfulness trainer gecertificeerd door en lid van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM).

Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO.

ZZP maar niet alleen

Op het gebied van coaching werk ik samen met een aantal geaccrediteerde coaches, allen werkzaam in Limburg. Voor meer informatie zie zinstance.com

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Afspreken kan op 9 lokaties (of telefonisch/online):

Eindhoven | Helmond | Valkenswaard | Venlo | Roermond | Sittard-Geleen | Heerlen | Brunssum | Maastricht

Kantoor/postadres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK 51535106

Privacyverklaring

Waarom zou je mij inschakelen?

 • Tevreden klanten (lees hun ervaringen)
 • Gratis en vrijblijvend uitproberen
 • Geen wachtlijst
 • Ruime openingstijden
 • Geen zweverigheid maar een wetenschappelijk bewezen aanpak
 • Gericht op duurzame verandering 
 • Geaccrediteerd coach
 • Academische achtergrond