06-11318238 info@driekdewit.nl

Ben je mentaal en/of fysiek uitgeput?

Misschien ben je ziek thuis en is er bij jou een burnout vastgesteld of je werkt nog maar je hebt het idee dat je tegen een burnout aanzit of in ieder geval ervaar je veel stress.

De ene burnout is de andere niet

Een burnout kan zich bij de een op een totaal andere manier uiten als bij de ander. Meestal is er sprake van fysieke én mentale uitputting, maar bij sommige mensen ligt het accent op de lichamelijke en bij anderen juist op de mentale aspecten. Om te kunnen spreken over burnout moet de uitputting het gevolg zijn van langdurige blootstelling aan werkstress. Eerlijk gezegd vind ik het niet zo interessant of je voldoet aan de criteria van een burnout of niet. Ik zal je dan ook geen testen laten invullen om na te gaan of jij een burnout hebt. Waar het omgaat is dat je niet lekker in je vel zit en dat je je weer goed wilt gaan voelen.

Herstel bij burnout

Coaching kan bij burnout, stress en overspannendheid helpen om op de eerste plaats fysiek en mentaal te herstellen. Als je weer enigszins op krachten bent en zelf het idee hebt dat je eraan toe bent, gaan we op zoek naar de mechanismen die ertoe hebben geleid dat je een burnout hebt gekregen. Vervolgens krijg je een aantal tools aangereikt die je kunt inzetten om te voorkomen dat je opnieuw in dezelfde valkuilen trapt. Tot slot maak je een heel concreet plan van aanpak dat je in kunt zetten op momenten dat je stress in je werk en je leven ervaart.

Voorkomen van uitval

Heb je (nog) geen burnout maar ervaar je wel veel stress of attenderen anderen jou erop dat je dreigt over te lopen? Coaching kan je helpen om op een goede manier met stress en werkdruk om te gaan. Je krijgt weer grip op je werk en je leven in plaats van dat je het gevoel hebt geleefd te worden.

 

Stoppen met oeverloos nadenken

“Bij de start van mijn coachtraject lukte het me niet meer om alle ballen in mijn leven in de lucht te houden. Ik voelde me voortdurend opgejaagd en zelfs de “leuke” dingen in mijn leven voelden als “moeten”. Met de hulp van Driek durfde ik uiteindelijk echt in de spiegel te kijken en werd ik me bewust van de manier waarop ik controle probeerde te houden op mijn leven en zelfs op de mensen om me heen. Driek hielp me om te stoppen met oeverloos nadenken en terugkijken en moedigde me aan om los te komen van vaste patronen. Ik ben beter voor mezelf gaan zorgen en ben me bewust geworden van wat werkelijk belangrijk voor me is. Daardoor ben ik mijn eigen leven op waarde gaan schatten. Dat voelt rijk en goed! Dankjewel Driek!” Liesbeth Houben

Stichting Swalm & Roer voor onderwijs en opvoeding

Hoe verloopt individuele coaching bij stress of burnout

Het aantal uren waaruit een traject bestaat, varieert. Wil je alleen even op weg geholpen worden en doe je de rest alleen dan kun je met drie uren al een heel eind komen. 10 uren is in mijn ervaring het maximum waarbij een coachingtraject nog effectief is.  Na elk gesprek kun je besluiten te stoppen. Je zit nergens aan vast!

In overleg bepalen we hoeveel tijd er tussen de gesprekken zit. Over het algemeen zit er in het begin van het traject kortere tijd tussen (1 à 2 weken) en naarmate het traject vordert neemt de tussentijd toe.

Wat verwacht ik van jou?

In het begin nog niet zoveel. Je mag immers eerst de tijd nemen om te herstellen. Wel verwacht ik dat je je eigen herstel serieus neemt. In overleg bepalen we wat voor jou een goede manier is om je conditie weer op te bouwen. Ook gaan we samen op zoek naar activiteiten waar jij energie van krijgt. Je begint met kleine stapjes en zet zonodig af en toe een stapje terug.

Als je eraan toe bent gaan we op zoek naar de achterliggende mechanismen die ervoor gezorgd hebben dat jij (bijna) burnout bent geraakt. Als we in die fase zijn aanbeland, benut jij de tijd tussen onze gesprekken om op een rijtje te zetten wat we besproken hebben, met opdrachten aan de gang te gaan en concrete stappen te gaan zetten.

Aan het einde van elke gesprek bepalen we samen wat jij de komende tijd gaat doen. Loop je hierin vast, wil je even klankborden, heb je nog een extra duwtje in de rug nodig of wil je een prachtig succes delen, je kunt altijd rekenen op mijn support via email. Als je wilt kun je op deze manier ook commitment bij jezelf creëren. Bijvoorbeeld door af te spreken dat ik jou regelmatig een reminder stuur. Support en reminders via email zijn inbegrepen bij het traject.

Locatie

Voor de gesprekken heb ik een eigen praktijkruimte in Roermond en zes flexruimtes in Maastricht, Brunssum, Venlo, Eindhoven, Helmond en Valkenswaard.

Coaching via telefoon of skype is ook mogelijk. Hiermee heb ik veel ervaring. Als je wilt kun je een keer uitproberen of dat iets voor jou is.

Kosten

Na een gratis en vrijblijvend intakegesprek maak ik een offerte voor jouw werkgever. De concept-offerte stuur ik vervolgens naar jou.  Na eventuele aanpassing stuur ik of jijzelf als je dat liever hebt de offerte door naar jouw (HR) manager. Na goedkeuring gaan we aan de slag.

Betaal jij het coachtraject zelf?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In dat geval geldt het tarief voor particulieren.

Ben je toe aan herstel of wil je voorkomen dat je burnout raak?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of bel eerst voor een telefonische kennismaking naar 06-11318238. Of kijk eerst nog even bij de veelgestelde vragen over coaching.

Afspreken kan op 7 lokaties (of telefonisch/online):

Eindhoven | Helmond | Valkenswaard | Roermond | Venlo | Maastricht | Brunssum

Kantoor/postadres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK 51535106

Privacyverklaring

Waarom zou je mij inschakelen?

  • Tevreden klanten (lees hun ervaringen)
  • Gratis en vrijblijvend uitproberen
  • Geen wachtlijst
  • Ruime openingstijden, ook 's avonds en op zaterdag
  • Geen zweverigheid maar een wetenschappelijk bewezen aanpak
  • Geaccrediteerd