06-11318238 info@driekdewit.nl

Ben jij mentaal en fysiek uitgeput?

 • Voel je je moe, moe, moe? Ben je nergens toe in staat? Is alles je teveel?
 • Is het een chaos in je hoofd en heb je het idee dat je als een kip zonder kop in de rondte rent?
 • Heb je negatieve gedachten over je werk en voel je je niet meer betrokken bij je werk?
 • Voel je je niet in staat om je werk op een goede manier uit te voeren en twijfel je aan je eigen capaciteiten?

Herken je jezelf hierin dan is de kans groot dat je een burn-out hebt.

Burn-out is een energiestoornis veroorzaakt door langdurige chronische werkbelasting. Daarbij spelen verschillende aspecten een rol die meestal deels met je werk te maken hebben en deels met jou zelf. 

Kenmerken van je werk(omgeving) die bij kunnen dragen aan het ontstaan van stress en burn-out:

 • de draaglast is groter dan je draagkracht, je moet simpelweg te veel doen en/of taken die te complex zijn
 • geringe autonomie (je hebt weinig vrijheid in het bepalen hoe je je werk aanpakt)
 • weinig support van managers en collega’s

Eigenschappen die kunnen bijdragen:

 • perfectionisme
 • controledrang

Aanpak bij burn-out

Omdat een burn out uit verschillende problemen bestaat en verschillende oorzaken kent, is het wenselijk om al deze problemen en oorzaken aan te pakken om volledig herstel te kunnen garanderen en terugval te voorkomen. 

Probleem Aanpak Resultaat
Alsmaar door blijven gaan boven je macht Accepteren dat je een burn out hebt Je geeft jezelf de ruimte voor herstel
Fysieke en/of mentale uitputting Slapen, rusten, ontspannen, conditie weer opbouwen Je voelt je weer fit en uitgerust
Chaos in je hoofd, ‘kip-zonder-kop-gevoel’ Structuur in je dag aanbrengen Overzicht en rust in je hoofd
Verminderde betrokkenheid bij je werk, distantie Inzicht krijgen in je waarden en kernkwaliteiten, onderzoeken of jouw werk (nog) matcht met jouw waarden en kernkwaliteiten Weten wie je bent en wat bij je past
Gevoel van verminderde competentie, weinig vertrouwen in eigen kunnen Zelfvertrouwen opbouwen, persoonlijke effectiviteit vergroten Zelfvertrouwen en weten wat je wilt
Angst voor terugval Vergroten veerkracht, inzicht in vroege waarschuwingssignalen, leren tijdig en op de juiste manier terug te schakelen Je voelt je veerkrachtig en hebt het vertrouwen dat je terugval kunt voorkomen
Kenmerken van je werk(omgeving) Nagaan in hoeverre jij je werk(omgeving) kunt beinvloeden zodat deze het jou mogelijk maakt om beter te functioneren en lekkerder in je vel te zitten. Lukt dit niet dan kun je overwegen ander werk te zoeken dat beter past. Een werkomgeving waarin jij floreert

 

Wat verwacht ik van jou?

In het begin heel weinig. Het is immers van groot belang dat je de tijd en de rust neemt om te  herstellen. Wel verwacht ik dat je je eigen herstel serieus neemt. In overleg bepalen we wat voor jou een goede manier is om je conditie weer op te bouwen. Ook gaan we samen op zoek naar activiteiten waar jij energie van krijgt. Je begint met kleine stapjes en zet zonodig af en toe een stapje terug.

Als je eraan toe bent ga je met mijn hulp op zoek naar je kernkwaliteiten en naar dat wat voor jou echt belangrijk is in je leven en je werk (je waarden). Daarbij ga je jezelf de vraag stellen in hoeverre jouw werk matcht met dat wat jij belangrijk vindt en wat jij goed kan. Misschien is het nodig dat er veranderingen in jouw werk of werkomstandigheden plaatsvinden zodat jij prettiger en met bezieling en resultaat kunt werken.

Vervolgens gaan we samen kijken hoe jouw veerkracht versterkt kan worden. Je leert hoe je op een goede manier om kunt gaan met stressvolle situaties én met de emoties en gedachten die die situaties bij jou op kunnen roepen.

Tot slot maak je een heel concrete leidraad voor jezelf om in de toekomst bij de eerste signalen dat de stress bij jou oploopt op een goede manier te handelen zodat je terugval voorkomt.

Je komt weer lekker in je vel te zitten

Het resultaat van het coachtraject is dat je je weer fit en energiek voelt. Je weet wat voor jou belangrijk is en waar jij goed in bent. Je staat weer in je kracht, weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Je voelt je veerkrachtig en beschikt over de tools om te voorkomen dat de stress opnieuw te hoog bij jou oploopt.

Duur coachtraject

Een coachtraject bij burn-out bestaat uit ongeveer tien tot vijftien gesprekken van een uur verspreid over een periode van zes a acht maanden.

Locatie

Voor de gesprekken kunnen we gebruik maken van een coachruimte in Roermond, Maastricht, Brunssum, Venlo, Eindhoven, Helmond of Valkenswaard.

Coaching via telefoon of skype is ook mogelijk. Hiermee heb ik veel ervaring. Als je wilt kun je een keer uitproberen of dat iets voor jou is.

Wandelcoaching

Als je wilt kunnen we onze gesprekken voeren tijdens een wandeling in de natuur. Ook daarmee heb ik goede ervaringen.

Kosten

Na een gratis en vrijblijvend intakegesprek maak ik een offerte voor jouw werkgever. De concept-offerte stuur ik vervolgens naar jou.  Na eventuele aanpassing stuur ik of jijzelf als je dat liever hebt de offerte door naar jouw (HR) manager. Na goedkeuring gaan we aan de slag.

Betaal jij het coachtraject zelf?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In dat geval geldt het tarief voor particulieren (€ 95,- per uur, incl. BTW).

Hulp nodig bij het herstellen van burnout?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of bel eerst voor een telefonische kennismaking naar 06-11318238.

Afspreken kan op 7 lokaties (of telefonisch/online):

Eindhoven | Helmond | Valkenswaard | Roermond | Venlo | Maastricht | Brunssum

Kantoor/postadres:
De Sporck 10
6042 NP Roermond
KvK 51535106

Privacyverklaring

Waarom zou je mij inschakelen?

 • Tevreden klanten (lees hun ervaringen)
 • Gratis en vrijblijvend uitproberen
 • Geen wachtlijst
 • Ruime openingstijden, ook 's avonds en op zaterdag
 • Geen zweverigheid maar een wetenschappelijk bewezen aanpak
 • Geaccrediteerd
 • Gericht op duurzame verandering